Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Diploma VCA

17 november 2015

Een mooie mijlpaal is het behalen van een diploma. Juist binnen de muren van De Burcht/ Teylingereind is een certificaat of diploma een felicitatie dubbel en dwars waard. Vijf jongeren hebben het diploma Veiligheid Checklist Aannemers (VCA) gehaald. Je hebt dit nodig om te kunnen werken als stukadoor, automonteur, stratenmaker etc.

Roy , docent VCA, begeleidt de jongeren en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Gedreven vertelt hij over deze cursus. “Spannend,” is het zeker als je een cursus van zes weken formeel gaat afsluiten. Er komt een examinator die het examen afneemt en het gaat er formeel aan toe. “Niet praten en niet spieken,” vertelt Roy. Reken maar dat de harten van de examenkandidaten wat sneller gaan kloppen!

Bij het VCA draait het erom dat leerlingen leren veilig te werken. Juist in bedrijven waar het werken een verhoogd risico met zich meebrengt. Denk aan constructie of onderhoudswerkzaamheden die plaatsvinden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen. In zes weken les stoomt hij de jongeren klaar voor het examen. “Ik check regelmatig de kennis van de jongeren om er zeker van te zijn dat ze het examen succesvol kunnen afronden.” Helemaal trots is Roy op de jongen die zijn diploma VCA voor leidinggevenden binnen heeft. Zo zie je maar weer dat het halen van een diploma zeer motiverend kan werken.

 Nieuwsarchief

De Burcht

Rijksstraatweg 24

2171 AL Sassenheim

Tel.: 071 - 305 55 91

E-mail: Burcht@aloysiusstichting.nl