Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Examen externe leerling 21-1-15

23 januari 2015

23-01-2015

Door Hester, communicatieadviseur

Deze week is een jongere die verbleef op de Zee, naar De Burcht gekomen om daar examen af te leggen voor de entreeopleiding (voorheen AKA) van het ROC. De uitslag is nog niet bekend, maar de verwachting is dat hij met vlag en wimpel is geslaagd. Dit zijn de kersen op de taart waarvoor wij met deze doelgroep werken.

Janine: “Dat hij nu examen heeft gedaan is heel bijzonder. In het begin wilde hij niet eens naar school. André en ik zijn toen met hem gaan praten en uiteindelijk wilde hij het toch proberen. Hij is naar de combinatieklas Consumptieve technieken & Dienstverlening gedaan, omdat hij buiten al in de horeca had gewerkt en stage had gelopen. In oktober 2014 is hij gestart en al snel wilde hij een diploma behalen, de entreeopleiding op MBO1 niveau. Een opleiding die normaal gesproken een jaar duurt, maar nu in twee tot drie maanden moest worden afgerond. Een pittige uitdaging, zowel voor hem als voor ons, maar niet onhaalbaar. De voorwaarde was dat hij er alles aan zou doen om dit mogelijk te maken. Met stapels huiswerk ging hij terug naar de leefgroep en met stapels afgemaakte opdrachten keerde hij telkens weer terug in de les. In december mocht hij Teylingereind verlaten, toen was het de kunst om het lijntje kort te houden.”

André: “We hebben contact met hem gehouden om ervoor te zorgen dat hij niet zou afhaken. Eenmaal de inrichting uit, is de drempel voor jongens erg hoog om terug te komen voor afspraken of examens. Maar hij deed het. Twee weken geleden is hij hier geweest om te oefenen voor het examen en afgelopen woensdag was dé dag. Een examinator van het ROC is naar De Burcht gekomen. Hij moest een proeve van bekwaamheid afleggen en heeft daarbij een lunch voor twee personen bereid, hij hield een eindpresentatie in PowerPoint, overhandigde de commissie zijn examenportfolio en had een gesprek met een docent Nederlands om zijn gespreksvaardigheden te toetsen. Het is goed gegaan en we hebben alle hoop dat hij is geslaagd. Met dit papiertje op zak kan hij zonder problemen starten aan een opleiding bij het ROC op MBO2 niveau. En ja, eerlijk is eerlijk, we zijn ook trots. Op hem, maar ook op onszelf.”

 

Groet,

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Burcht

Rijksstraatweg 24

2171 AL Sassenheim

Tel.: 071 - 305 55 91

E-mail: Burcht@aloysiusstichting.nl