Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Paasbrunch

12 april 2020

Op donderdag 9 april hebben we met het team van de Burcht en Teylingereind een Paas brunch georganiseerd. Ieder schooljaar wordt er vanuit de Burcht een Paas brunch en een kerst brunch georganiseerd. De brunch wordt altijd gegeven op de leefgroep en zitten groepsleiding en docent met de leerlingen aan tafel.

Maar dit jaar wordt het een beetje anders, want je hebt rekening te houden met het Coronavirus! Nu leven de leerlingen wel met elkaar op een leefgroep, dus dit wordt gezien als een soort gezin. Alleen wij als docent en de groepsleiding zijn hierbij een groot besmettingsgevaar voor de leerlingen. Dus we stonden voor een moeilijk besluit, hoe kunnen we de brunch nog door laten gaan? Kan dat wel? En hoe gaan we dat vormgeven?

In eerste instantie hadden we bedacht, we brengen het eten naar de leefgroep en dan kan de leefgroep met elkaar lunchen. Alleen zijn er dan geen docenten aanwezig, en dit is natuurlijk erg jammer.

Gelukkig kwam onze collega Issam met een super goed idee, waarom verdelen we de leefgroep niet? De helft op school en de helft op de leefgroep! Want op deze manier heb je niet te veel leerlingen in je lokaal en kun je voldoende afstand houden.

De afgelopen weken hebben we namelijk ook onderwijs aangeboden op dezelfde manier, dus dit was helemaal geen slecht idee!

Dit vergde wel wat meer voorbereidend werk, maar dit was zeker niet onmogelijk. Met hard werk en een goede voorbereiding, hebben we het toch met elkaar voor elkaar gekregen!

De leerlingen hebben een heerlijke brunch gekregen, en konden even genieten van een andere sfeer. De sfeer was overigens erg gezellig en ze hebben heerlijk gegeten!

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Burcht

Rijksstraatweg 24

2171 AL Sassenheim

Tel.: 071 - 305 55 91

E-mail: Burcht@aloysiusstichting.nl