Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Bezoek van Pierre Wind aan De Burcht

23 februari 2024

Afgelopen week was het voorjaarsvakantie op De Burcht in Sassenheim. Tijdens deze week zijn sommige collega's met vakantie en sommige collega’s werken. In deze vakantieweek worden er voor onze leerlingen workshops georganiseerd vanuit YOPE of de docenten geven zelf les.

Pierre Wind
Wij als kookdocenten hebben ervoor gekozen om niemand minder dan Pierre Wind in huis te halen! Voor diegene die Pierre Wind kennen, weten wat voor een energie hij meebrengt. Onze leerlingen waren dan ook verrast toen ze Pierre in de keuken zagen. Sommige leerlingen kennen Pierre van de televisie of van zijn eigen restaurant. Pierre is een hele energieke kok die de gekste gerechtjes maakt.

Bijzondere combinatie
Voor ons had hij een recept verzonnen met: kip, zure matten, banaan en cacao. Een bijzondere combinatie die verrassend goed uitgepakt is! Pierre verwerkte dit in een rouleau met als side dish een loempia met als garnituur vega jus en een strik van loempia.

 

De tekst gaat verder onder de afbeeldingEnergie en gekheid
De leerlingen vonden de energie en gekheid van Pierre heel leuk om te zien! Pierre ging bijvoorbeeld zijn kip pletten met een kookpan en dit deed hij met een hoop kabaal en geluid. Dit brak bij de meeste leerlingen het ijs en toverde een lach op hun gezicht! Toen hij nog met zijn hoofd een ei brak, was het feest helemaal compleet! Kortom een superleuke week met een uitdaging voor onze leerlingen.

 

Wendy en Frans - Docenten consumptief

De Burcht

 

 Nieuwsarchief